Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivalinde 11 farklı ülkeden 550 müzisyen ve dansçı katıldı. Festivali kapsamında yapılan en hızlı çay içme yarışması renkli görüntüler oluştururken, gecenin finalinde ise Grup Koliva konseri ile katılımcılar doyasıya eğlendi.

Ardeşen'e Gelen Ülke Temsilcileri Gün İçerisinde Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ile Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu'yu Ziyaret Ederek Karşılıklı Olarak Çevirmenler Eşliğinde Sohbet Ederek Hediyeleştiler.

Ardeşen Belediyesi, Kaçkarlar İnşaat ve Ajans53 organizasyonunda gerçekleştirilen festival, kortej yürüyüşüyle başladı. Atatürk Caddesinde bir araya gelen farklı ülkelerin halk dansları toplulukları, tulum, gayda ezgileri ve kültürlerine özgü dans figürleriyle eski terminal alanına kadar yürüyüş yaptı.

Rize, Ankara, Bursa ve Gümüşhane'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Rusya ve Dağıstan'dan gelen yaklaşık 550 dansçı gösteri yaptı.

Daha sonra en hızlı çay içme yarışması gerçekleştirildi. Yarışmacılar, 2 dakika içinde 5 bardak sıcak çay içmeye çalıştı. Yarışmayı, İran'dan katılan Emin Eisazade kazandı.

Gecenin finalinde ise bölgenin sevilen müzik gruplarından Koliva'nın sahne aldığı konser verildi.

Etkinliğe Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, Rize İl Genel Meclis Üyesi Cumali Hakyemez, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi, Çevre Eski Bakanı İmdat Sütlüoğlu, Ardeşen Eski Belediye Başkanı Hakan Gültekin ile Daire amirleri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.