Artvin’de,  hayvan üreticilerine yaylalardan daha uzun süre yararlanabilmeleri için devlet desteğiyle çoban barınağı karavanı dağıtıldı.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce,  hayvancılığın yaygın olduğu Ardanuç, Yusufeli ve Şavşat’ta üreticilerin mevsim şartları nedeniyle yılın 6 ayını geçirebildikleri yaylalardan daha fazla yararlanabilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün,  Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAK) desteği ile hazırladığı “Seyyar Çoban Evi” projesi kapsamında, 5 adet tam donanımlı ve konforlu römorklu karavan köy muhtarlarına teslim edildi.

Artvin Belediye Hayvan Pazarında düzenlenen dağıtım törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, köy muhtarları, çobanlar, üreticiler ile vatandaşlar katıldı.

Seyyar çoban evi karavanlarını yakından inceleyen Vali Doğanay, burada yaptığı konuşmada,  projenin, bölgede hayvancılığın gelişmesine ve verim artışına katkı sağlayacağına inandığını belirterek, çobanlara ve köylülere hayırlı olmasını diledi.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur ise çobanlara hizmet verecek seyyar çoban barınağı karavanlarının tamamının hibe destekli olduğunu söyledi.

Güneş enerjili çoban seyyar evininin tam donanıma ve konfora sahip olduğunu belirten Okur, “Karavanın içerisinde duşa kabin, mutfak tezgahı, katlanır masa, elektrik sitemi, su tertibatı, ecza dolabı, yangın tüpü ve 100 litrelik su deposu vardır. Yaylalarda hayvancılık yaparak ailelerinin geçimini sağlayan çobanlarımızın artık sıcak bir yuvası oldu. Çobanlarımızın her türlü konforunu düşünerek seyyar karavanlara kavuşturduk. Çobanlarımıza sağlıklı ve bol kazançlı günler diliyorum” dedi.

Seyyar çoban evlerini teslim alan köy muhtarları ise projenin özellikle çobanların yüzünü güldüreceğini belirterek aynı zamanda yörede hayvancılığın daha da gelişeceğine inandıklarını söyledi.

Öte yandan törenin sonunda meyveciliği geliştirime projesi kapsamında üreticilere 60 adet Antep fıstığı fidanı da dağıtıldı.