İçişleri bakanı Süleyman Soylu, Pazar ilçe merkezinde parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitabına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladı.

 

"On yıllardır ülkenin üzerinde kazan kaynatılmaya devam edildiğini dile getiren soylu, şunları belirtti: "Ne zaman biz hafif bir düzlüğe çıksak ya darbe yapıyorlar ya ekonomik saldırı yapıyorlar ya bizi IMF ile bağlıyorlar ya anarşi oluşturuyorlar ya sevdiğimiz adamlara basınları üzerinden hakaret, iftira ediyorlar, ayar vermeye çalışıyorlar veyahut da kardeşi kardeşe düşürmeye çalışıyorlar. On yıllardır hep bu kumpas, hep bu tezgah işliyor. Bunu rahmetli Menderes'ten rahmetli Erbakan'a kadar, Demirel'den Türkeş'e kadar, kim kendi sözlerini dinlemediği zaman olmuşsa acımasız bir şekilde bu ülkede herkese uyguladılar. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, sağcı-solcu, laik dindar, başı açık, kapalı, buldukları her yerden milletimizi birbirine düşürmeye çalıştılar. İlk kez 21. asrın başından itibaren hem millet olarak hem de liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu ülke ilk kez bunlara direniyor."

Soylu, Türkiye'ye yoksulluk gösterildiğini, hastanelerde insanların ilaç kuyruklarına muhtaç edildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Bize dediler ki 'Siz kimsiniz de bu ülkeyi idare edeceksiniz, sizin sahibiniz biziz, efendiniz biziz.' Şimdi niye adım adım geziyoruz, biliyor musunuz? Size teşekkür etmek için adım adım geziyoruz. Çünkü yıllardan beri, 'Siz iktidar olsanız ne olur?' diye bize söylenenlere, 'Muktedir olamazsınız, iktidar olsanız da muktedir biziz.' diye söyleyenlere, 17 yıldır Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde bu millet şunu haykırıyor her sandığa gittiğinde, her 50 gramlık oy pusulasını kullandığında, 'Hem iktidar biziz hem de muktedir biziz.'

Son 7 yıldır anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdiler. Gezi olaylarından 17-25 Aralık'a kadar, 6-7 Ekim'den o Amerika'nın uşağı olan Pensilvanya'daki şarlatan hainin yaptığı 15 Temmuz darbesine kadar, 7 Haziran seçimlerinden sonra hafif HDP biraz toparlandı 12,5-13 puan aldı yaktılar, yıktılar oraları. Çukur, barikatlar yaptılar, evleri yaktılar, camileri yıktılar, Siirt Hastanesini 7 kere yaktılar bir gün içerisinde. Yapmadıkları kalmadı. Gezi olaylarından itibaren bir iş daha yaptılar, baktılar ki Türkiye ayaklarının üzerinde gidiyor, Irak'ın kuzeyinde devlet kurmak istediler ve Irak'ın kuzeyinde kuracakları devlete Amerika'dan, Avrupa'dan destek aldılar. Hemşehriniz Tayyip Erdoğan olmamış olsaydı bu ülkede, adımın Süleyman olduğu kadar eminim ki bu devlet orada kurulmuş olacaktı ve bu bölgeye bundan sonra bütün ülkelerin içlerini karıştıracak yepyeni bir adımı atmış olacaklardı."

Türkiye'nin, Irak ve İran'la arasının en limoni olduğu dönemde Erdoğan'ın bütün dünyaya bir mesaj verdiğinin altını çizen Soylu, "Verdiği mesaj da açıktı. 'Bu coğrafyada bize sormadan kimse oyun kuramaz', notun aslı buydu. Şimdi bir taraftan terörle, bir taraftan anarşiyle, bir taraftan ekonomik saldırılarla bizi imtihan etmeye çalışıyorlar." diye konuştu.