İşçilere verdikleri sözleri tutmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu :”2019 yılı kampanya döneminin sonuna geldiğimiz bu günlerde Öz Gıda İş sendikası olarak siz üyelerimize verdiğimiz sözleri tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte sürekli sizlerle beraber olan bütün işyeri temsilcilerimize, şubemize canı gönülden teşekkür ederiz.” Dedi

DEDİKODULAR DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN BİZİ DÖNDÜREMEZ.
Öz Gıda İş Sendikası aleyhinde özellikle bazı çevrelerin kasıtlı olarak karalama kampanyası yaptıklarını belirten Hançeroğlu: “ Sendikamız Öz Gıda İş aleyhinde değer gözetilmeksizin türlü iftira ve karalama kampanyalarıyla sürekli yanlış bilgilendirme yapan birtakım çevrelerin maskelerinin nasıl düştüğü aşikardır. Algı operasyonlarından korunmak İblis’ten korunmak kadar önemlidir. O kadar çok dedikodu ve o kadar çok tezvirat üretiyorlar ki işimizin bir bölümü bu dedikoduları ve tezviratları yalanlamakla ve doğru bilgiyi üyelerimizle paylaşmakla geçmektedir. Hiç kimse bulanık suda balık avlamaya çalışmasın. Öz Gıda İş Sendikası doğru bildiği yoldan ve çizgisinden dönmez. Sapla saman birbirine de karışmasın, biz ne yaptığımızı nasıl adım attığımızı çok iyi biliyoruz. Bazı insanlar çamur at izi kalsın mantığıyla karalamaya çalışır. Yalan söylemekten, dedikodu yapmaktan tarifsiz bir zevk alırlar. Yalan söylemek yalancıya nasıl bir haz verir? Yoksa iftiranın kökeninde müfterinin bizzat kendisi mi vardır?”

Sadece insan olmanın gereğini yerine getirin başka bir şey istemiyoruz diyen Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu: “ Gazeteci Bekir Coşkun’un da dediği gibi. Bir insanda utanma duygusu” varsa o müthiş mahkeme oradadır. “Hırsız” denilmesinden utanır insanlar. “Yalancı” denilmesinden utanır. “Ahlaksız” denilmesinden utanır. “Sahtekar” denilmesinden utanır “Düzenbaz” denilmesinden utanır. Ama “Utanma duygusu” varsa.

ÇAYKUR’DA DEVRİM SAYILACAK İŞLER YAPTIK
Öz Gıda İş Sendikası olarak 80 yıllık Çaykur tarihinde devrim sayılabilecek birçok önemli uygulamaya imza attıklarını belirten Hançeroğlu: “Bunlardan en önemlisi de 2018 yılında başlayan 180 gün çalışma protokolünün Toplu İş Sözleşme kitapçığına madde olarak eklenmesidir.
Böylelikle Çaykur işçisi imalat bölümü ile, tekniği ile, idari birimleri ile, alım yeri personelleri ile 13 Kasım 2019 tarihine kadar çalıştırılıp 180 günü doldurmaları sağlanmıştır.Güçlü olan yenilmeyen yalnız azimdir. Azim, başarma isteğidir. Başarı uğruna sarf edilen emektir, vazgeçmemektir. Bundan sonra da inandığımız davada, haklı taleplerimizde ve üyelerimizin gelirini, refah seviyesini yükseltmek için mücadelemiz var gücüyle devam edecektir. Verilen sözlerin tutulmasında hem işverenimiz hem sendikamız hem de bölge siyasilerimiz tam bir mutabakat içinde ortak hareket etmişlerdir. Kendilerine samimiyet ve iyi niyetlerinden dolayı buradan bir kez daha teşekkür ederiz.

Öz Gıda İş’in kuruluşundan bu yana 44 yıl geçmiştir. Temsil ettiğimiz işçilerin ve emeği ile geçinen herkesin hak ve özgürlüklerini korumak ve geliştirmek, yaşama ve çalışma şartlarını iyileştirmek doğrultusundaki mücadelemiz kesintisiz devam edecektir. Öz Gıda İş Sendikası olarak siz emekçi kardeşlerimizi sevgi ve muhabbetle selamlıyoruz.” dedi