Turizm Otel Yöneticileri Derneği- TUROYD, Türkiye’nin turizmde yıldızı giderek parlayan, yaylaları, yeşili ve mutfağı ile ünlü Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki otel yöneticileri ile Rize, Pazar Suada Otel’de yaptığı ‘kucaklaşma’ toplantısında ortak değerleri belirledi.

Suada Otel’in Genel Müdürü Bülent Hasanreisoğlunun ev sahipliğinde, otelin mutfak şefi Yunus Karagöz’ün hazırladığı yörenin muhteşem lezzeti “muhlama” sofrasında buluşan otel yöneticileri daha sonra toplantı masasında bir araya geldi.

TUROYD BAŞKANI AKSU: OTELCİLERİN SORUNLARINI YERİNDE TESPİT EDİYORUZ
Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un bölge turizmine verdiği destek ve önemi belirten TUROYD Başkanı Ali Can Aksu “Bölgenin otelleri ve turizmi yönetenleriyle birlikte yapacağımız ön görüşmeler sonucu sorunları belirleyerek uygun görürse Bakan Ersoy’un katılacağı geniş kapsamlı Doğu Karadeniz Otel Yönetimi Zirvesi düzenlemek istiyoruz. Zirve Doğu Karadeniz turizminin yeniden planlanmasını, turizmin 12 aya yayılmasını ve eğitimli turizmcilerin sektöre kazandırılmasını hedefliyor. Yapacağımız ön toplantılarda bu başlıkların sayısının artacağını düşünüyoruz. TUROYD olarak hedefimiz bölgelerdeki otel yöneticilerinin yanında olarak, sorunlarına çözüm üretmek ve Türkiye’nin kazanmasıdır” dedi.

HEDEF KALİTE VE DEĞER ARTIRMAK
Türk turizminin önemli otel yöneticilerinden Suada Otel’in Genel Müdürü Bülent Hasanreisoğlu ile Rize, Babillon Oteli’nin Genel Müdürü Tayfun Sancar ise deneyimlerini bölgedeki otel yöneticileri ile paylaşarak, otel yönetimindeki kalitenin artması için çalıştıklarını belirterek “Yerel yönetimlerin turizm amaçlı toplantılarında görüşlerimizi belirtiyoruz. TUROYD ile hedefimiz bölge otelcileri ile birlik ve beraberlik içinde olarak, bölgenin kalitesini yükseltip otellerin değerini artırmaktır” şeklinde konuştular.

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Suada Otel’de TUROYD’un Doğu Karadeniz buluşmasına TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, TUROYD üyeleri Suada Otel’in Genel Müdürü Bülent Hasanreisoğlu ile Rize, Babillon Oteli’nin Genel Müdürü Tayfun Sancar ile bölge otelcileri katıldı.

Bölgeden Ayder Valley Palace Hotel Müdürü Muhammet Hamdi Sunar, Hanedan Suit Otel Müdürü Hikmet Navdar, Vadi Otel Müdürü Bahri Özyanık, Tana Restoran Müdürü Melih Aslan, Vadi Otel’den Fatih Özyanık, Marsis Turizm’den Aslı Özcihan, Deniz Konak Otel Müdürü Özcan Baştopçu, Ela Otel Müdürü Murat Kaptan, Babillon Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Şenay Bayraktar, Ramada by Wyndham Genel Müdürü Ahmet Kaan Kaya, Lazlakar Otel Müdürü Veysal Budak, Özak Turizm’den Gülden Değer katıldı.