Programa, Rektör Prof. Dr. Hüseyin karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan Er, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda Tıp Fakültesi öğrenci temsilcisi İsmail Kurt açılış konuşması gerçekleştirdi.
Açılış konuşmasının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu konuşma gerçekleştirdi. Şatıroğlu, hekimliğin tarihin en eski mesleklerinden biri olduğunu belirterek büyük bir özveri ve dikkat gerektirdiğini söyledi. Hekimlerin ahlaki ve etik değerlere sahip, tıbbi bilgilerinin yanında iyi bir insan ve yurttaş olmaları gerektiğini de ifade eden Şatıroğlu tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman yaptığı konuşmada, öncelikle başta hekimler olmak üzere hemşirelerin, ebelerin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
Doktorluk mesleğini seçen, kendisini insanlığa adayan tüm doktorlara ve sağlık personeline şükranlarını sunan Rektör Karaman, “Hekimler ve sağlıkçılar Balkan Savaşında, Birinci Dünya Savaşında, İstiklal Harbinde ve 15 Temmuz Hain Darbe kalkışmasında büyük kahramanlık ve fedakârlıklar göstermişlerdir.” dedi.
Rektör Karaman, ülkemizin son yıllarda dünyanın en önemli uluslararası sağlık hizmetleri merkezlerinden biri haline geldiğini ifade ederek, “Son yıllarda ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetlerimizin desteklerile sağlık alanında; sağlık hizmetlerinin ülke geneline yaygınlaştırılması, hastanelerin fiziki şartlarının ve teknik donanımının iyileştirilmesi, hekime ulaşmanın kolaylaştırılması ve nitelikli personel sayısındaki artışlar gibi bir çok olumlu gelişmeler olmuş, bundan yirmi yıl, otuz yıl önce hayal dahi edemediğimiz şekilde bir çok iyi işler yapılmıştır.” diye konuştu.
RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanesinde son yıllarda hem teknik donanım anlamında, hem de hizmet kalitesi anlamında önemli işler yapıldığını belirten Rektör Karaman, “Üniversitemiz Tıp Fakültesinde bu gün itibariyle 16 Profesör, 28 Doçent ve 87 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 131 öğretim üyesi ve 133 Araştırma Görevlisi ile birlikte toplam 267 hekim ve 673 öğrenci bulunmaktadır. Eğitim Araştırma Hastanemizde, 2018 yılında bir milyon 97 bin hastaya sağlık hizmeti verilmiştir. Artık insanlarımız tedavi olmak için Ankara ve İstanbul’a gitmek zorunda kalmıyorlar. Birçok alanda bölgenin ve ülkenin önemli referans merkezlerinden birisi durumundayız. Eğitim Araştırma Hastanemiz sadece ilimize değil, başta yakın komşularımız Artvin, Erzurum ve Trabzon olmak üzere, hemen yanı başımızda olan Gürcistan’a bile hizmet etmektedir.” dedi.
Rektör Karaman, ülkemizde tam donanımlı şekilde hizmet veren iki merkezden biri olan Klinik Simülasyon Merkezinden de bahsederek, “Tıp Fakültemizde okuyan öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları, hasta ile karşılaşmadan önce acilden kadın doğuma, ameliyathaneden evde sağlık birimine ve yoğun bakım ünitesine varıncaya kadar bir çok alanda her türlü uygulamaları yapabilecekleri en son teknolojik ürünlerle donanımlı klinik simülasyon eğitim merkezi kurduk. Kurmuş olduğumuz bu merkez şu anda ülkemizde tam donanımlı şekilde hizmet veren iki merkezden biridir. Devlet Üniversiteleri Tıp Fakültelerindeki tek merkezdir. Klinik Simülasyon Eğitim Merkezimizden sadece Tıp Fakültemiz öğrencileri istifade etmiyor. Aynı zamanda Sağlık YO, Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri de istifade etmektedir.” diye konuştu.
Sağlık alanındaki tüm sorunların kısa sürede çözülmesini, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin ve terörün bir an önce son bulmasını arzu ettiğini belirten Rektör Karaman, “İnsana hizmet etmeyi amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımız ile diğer sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, hepinize sağlıklı günler dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Rektör Karaman’ın konuşmasının ardından program, müzik dinletisi ile devam etti.
Beyaz Önlük Giyme Törenine geçilmeden önce yapmış olduğu katkılardan dolayı Ay Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan BİRİNCİ’ye Rektör Karaman tarafından plaket takdim edildi.
Öğrencilere önlüklerini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Yilmaz, Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatiroğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er, Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Dr. Turgay Hasanoğlu, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Demiral, dekanlar ve akademisyenler giydirdi.
Program toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile sona erdi.